Het logo van Body Acceptance

Over de masseur

De masseur: even voorstellen


Hallo, ik ben Joop (14 september 1963): een Utrechtse naturist die van masseren houdt en het leuk vindt om thuis in zijn sfeervolle huiskamer mensen te masseren. Daarom ben ik enkele jaren geleden Body Acceptance gestart. Ik ben naast het masseren werkzaam als ICT'er op een interne helpdesk. Mijn hobby's en interesses zijn onder meer: massage, tantra, naturisme, sauna, New Age, klassieke muziek en fitness.

Hoe het begon


In 1985 kwam ik voor het eerst met massage in aanraking. In een commerciële sauna nam ik elke zaterdag na mijn eerste saunarondje altijd een massage. Deze massages werden gegeven door sportmasseurs en fysiotherapeuten in opleiding. Ik geef toe dat ik best even aan aanraking en massage moest wennen. Het was iets nieuws en de persoonlijke aandacht in die vorm had ik nog nooit ervaren. Ik vond het fijn en al snel genoot ik ervan. Doordat ik in die tijd veel gemasseerd werd ontdekte ik dat ik masseren leuk vond en ik bleek aanleg voor massage te hebben. De jaren daarna werd massage voor mij steeds belangrijker en kreeg ik interesse om zelf massage te gaan geven. Dit resulteerde in het volgen van diverse opleidingen, cursussen en workshops, met de bedoeling om er ooit wat mee te gaan doen.

Ervaringen, opleidingen, cursussen en workshops


Ik heb in 1990 en 1991 bij een naturistenvereniging twee cursussen Ontspanningsmassage gevolgd. Sinds die cursussen heb ik, zowel binnen het naturisme als in huiselijke sfeer, verschillende mensen gemasseerd, waardoor ik in de loop der jaren een eigen stijl van masseren heb ontwikkeld. Cliƫnten die reacties achterlieten zijn vooral gecharmeerd van mijn warme en zachte handen. Een (ex-)vriendin (tweede graad Reiki) zei me eens dat ik wel Reiki zou kunnen geven. Massage blijft op dit moment de hoogste prioriteit omdat ik het geweldig vind om te zien wat massage met mensen kan doen: ontspannen, genieten en even lekker wegdromen. Daarnaast heeft massage vaak ook emotionele effecten.

Opleidingen, cursussen en workshops
De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen, cursussen en workshops gevolgd. In april 2008 behaalde ik het diploma Klassieke massage (ook wel bekend als Zweedse massage). Eind maart 2006 behaalde ik het certificaat Hotstone-massage. De bedoeling is om nog meer opleidingen en cursussen te gaan volgen. Deze zal ik in onderstaand lijstje vermelden.

  • Tantracursus (Tibetaans-boeddhistische Kum Nye-visie) bij Tantra-Lotus (september/oktober 2010)
  • Cursus Klassieke massage bij De Massageschool (vh. Vitalis Massageopleidingen) (diploma april 2008)
  • Workshops Tantramassage bij Body2Chill (okt. 2007, mei 2008)
  • Opleiding Sportmassage bij het Alos (sept. 2006 tot feb. 2007)
  • Workshop Hotstone-massage bij het Alos (certificaat maart 2006)
  • Twee cursussen Ontspanningsmassage (1990/1991)

Massagestijl


Uw lichaam wordt van top tot teen met heerlijk warme massageolie gemasseerd en vertroeteld. Mijn massagestijl is zacht, ontspannen, verbindend en ondersteunend. Vloeiende bewegingen wisselen elkaar af en uw lichaam krijgt de volle aandacht. In de ontspanningsmassage worden effleurages, petrissages, knedingen en fricties toegepast. Verder is de praktijk naturistisch: lekker warm in je blootje masseren of gemasseerd worden is het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie over naturistisch masseren op de pagina Praktijk.

© Copyright 2022
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker