Het logo van Body Acceptance

Feelgoodmassage

Zoals u elders op deze website kunt lezen wordt er ontspanningsmassage gegeven. Sinds 3 januari 2014 heeft de praktijk de feelgoodmassage in het programma. De feelgoodmassage is geen sportmassage, maar een verbindende massage om bewustwording van uw lichaam te bevorderen, uit het hoofd te komen en te genieten. De massage wordt op deze pagina beschreven.

De massage


Een boeddha geeft rust, ontspanning en inzicht De feelgoodmassage is een langzame, zachte en liefdevolle massage van de achterzijde van het lichaam. Tijdens deze massage worden de rug, de billen, de benen en de voeten gemasseerd. Voorafgaand aan de massage wordt eerst contact met de huid gemaakt (palpatie = voelen). Op deze manier kan worden bepaald hoe uw huid aanvoelt (warm of koud, vochtig of droog, huidverschuifbaarheid, huidoppakbaarheid, conditie van de huid) en kunt u zich concentreren op uw ademhaling. Daarna volgt het intermitterend drukken ter gewenning. De bedoeling hiervan is dat cliënt en masseur aan elkaar kunnen wennen. Hierna wordt uw lichaam heerlijk gewiegd en zal de achterzijde met heerlijk warme massageolie worden gemasseerd door het toepassen van effleurages, lengtestrijkingen en andere massagetechnieken.

Ontspannen, voelen en genieten
Het doel van de massage is loslaten, accepteren, voelen, ervaren en genieten. Aandacht aan het lichaam schenken, totale ontspanning bereiken en bewustwording van het lijf bevorderen. Door de massage zal het lichaam volledig tot rust komen en zullen spanningen en stress verminderen. De doelstelling van Body Acceptance is om vanuit liefde en passie mensen van hun eigen lijf te laten genieten. In de loop der jaren verliezen mensen het contact met hun eigen lichaam of zijn te weinig aangeraakt. Tijdens de massage streef ik ernaar met hart en ziel die liefde en passie over te brengen, het contact met jezelf te herstellen en word je uitgenodigd om weer bewust te gaan voelen en te genieten. Als hierbij emoties vrijkomen is dat prima. Ze zijn van jou, dus die mogen er zijn. Hierdoor kan er een mooie wisselwerking tussen gever en ontvanger ontstaan. Lees meer...

Door het bovenstaande heeft de massage ook een holistische/tantrische benadering. De mens bestaat niet alleen uit een lichaam en spieren, maar wordt ook gevormd door mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten. De massage is er op gericht om door deze aspecten lichaam en geest in balans te brengen en beter te laten functioneren.

Een (holistische) massage:

  • geeft warmte, rust en ontspanning
  • geeft meer (levens)energie
  • maakt je bewust van je eigen lichaam
  • leert je contact te maken met je gevoel
  • is een weldaad voor lichaam en geest

Is een methode om:

  • te ontstressen
  • te onthaasten
  • te ont-moeten (er moet even niets)

Accent van de massage
Omdat we in ons werk ons lichaam belasten (veel zitten, lopen en zwaar werk) zal het accent van de massage liggen op het masseren van de rug, de schouders, de nek, de billen, de benen en de voeten.

Voorbereiding


Als u binnenkomt wordt u door de masseur vriendelijk begroet. U kunt iets drinken en/of eten en er vindt vooraf een kennismakingsgesprekje (anamnese) plaats. Hierbij kunt u aangeven of u lichamelijke klachten heeft die niet gemasseerd mogen worden (contra-indicaties) en of u onder behandeling bent van een fysiotherapeut of een arts. Vervolgens kunt u het toilet bezoeken, omdat massages een vochtafdrijvende uitwerking hebben.

Hygiëne
Een goede hygiëne is bij een massage erg belangrijk. Ik neem zelf de nodige hygiëne in acht en ik verwacht dat ook van u: graag het vriendelijke verzoek om u vlak voordat u van huis gaat (waar mogelijk) te scheren en te douchen: zorg ervoor dat de bilnaad en de geslachtsdelen schoon zijn. De hygiëne tussen de billen is voor zowel mannen als vrouwen een aandachtspunt. Om een optimale hygiëne te garanderen kunt u vlak voor de massage gebruikmaken van intiemtissues om de geslachtsdelen en de bilnaad te reinigen. Deze liggen voor u klaar in de praktijk.

Afsluiting


Na de massage kunt u met een drankje en iets te eten heerlijk wakker worden en nagenieten. Hierbij is het mogelijk om na te praten en te vertellen hoe u de massage heeft ervaren. U kunt zich hierna gaan nadouchen om overtollige olieresten te verwijderen. Veel cliënten kiezen er ook voor om zich na de massage direct aan te kleden zodat de massageolie in de huid kan trekken. Voordat u naar huis gaat kunt u een afspraak maken voor de volgende keer.

Eten en drinken


Eten en drinken voor en na de massage kunnen bestaan uit olijven (met zachte kaas), toast met brie of salades en een worst- en kaasplankje. Om iets te drinken kunt u kiezen uit thee, koffie, appelsap, jus d' orange, fris, bier, rode of witte wijn en rosé.

Wil je eens genieten van een heerlijk ontspannende massage? Neem dan eens contact op met Body Acceptance.

Vier je lichaam! Veel plezier en genot bij de feelgoodmassage.

Ontspanningsmassage Tantramassage Yonimassage Lingammassage

Eén van de mooiste dingen in dit leven is dat we
een lichaam hebben en dat we daarvan mogen genieten.

© Copyright 2023
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker