Het logo van Body Acceptance

Faq Body Acceptance

 1. Waar komt de naam Body Acceptance vandaan?


  De naam van de praktijk is bedacht om twee redenen. De eerste reden is dat veel mensen niet durven te genieten van hun eigen lichaam. Daar zijn diverse oorzaken voor aan te wijzen. De meest voorkomende oorzaak is schaamte die veroorzaakt wordt door religie en opvoeding. Maar ook leefomgeving, gebeurtenissen in het verleden of lichamelijke ongemakken spelen een rol. Hierdoor wordt zelfacceptatie en genieten van het eigen lichaam en dat van anderen bemoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt.
  Een andere reden is dat mensen delen van hun lichaam veranderen omdat men niet kan voldoen aan een door de media en internet opgedrongen schoonheidsideaal. Denk aan het "corrigeren" van de borsten (siliconen) en het verkleinen van de kleine schaamlippen. Mensen besluiten tot dergelijke ingrepen omdat ze wordt aangepraat dat daar iets mis mee is. Body Acceptance wil graag benadrukken dat acceptatie en genieten van het eigen lichaam belangrijk zijn om goed in je vel te zitten en dat daardoor meer plezier in het leven mogelijk is.
 2. Wat is de visie van Body Acceptance?


  Ik ben er van overtuigd dat het door een liefdevolle massage mogelijk is weer van jezelf te houden, jezelf en je lijf te accepteren en daarvan te genieten. Alle emoties die zich tijdens en (vooral) na een massage aandienen mogen er zijn. Ook een erectie of opwinding tijdens een massage is volstrekt natuurlijk en normaal. Ontspan je, wees jezelf en accepteer het (zie ook bij Wat te doen bij een erectie?). Wat voorop staat is dat je in het hier en nu bent en weer van jezelf en je lijf durft te genieten (uit je hoofd komen). Je lijf heeft je zo veel fijns en moois te bieden, tijdens de massage mag je dat ervaren. Hou van je lijf en durf erin te wonen. Accepteer het, geniet er van en wees er trots op. Dát is de boodschap die ik mensen mee wil geven. Liefde, passie, plezier, genieten en aanwezig zijn. Dát zijn de vijf kernwaarden die ik belangrijk vind in een massage en die ik graag met mensen wil delen. Dát is mijn massagevisie.
 3. Wanneer masseer je?


  Ik masseer van donderdagavond 19.30 uur tot zondagavond 22.00 uur. Graag geen lastminute-reserveringen: reserveer je massage ruim van tevoren (ongeveer drie dagen) zodat ik je in kan plannen. Ik ben graag goed voorbereid en neem ook uitgebreid de tijd voor jou.
 4. Masseer je iedereen?


  Ik masseer iedereen die zich aan de voorwaarden en huisregels houdt. Je hoeft ook geen NFN-lid of -donateur te zijn om een massage te reserveren. Iedereen ouder dan achttien jaar is welkom.
 5. Waar ben je gevestigd?


  Ik ben gevestigd in Utrecht, vlakbij de A2 en de A27/28. Bij een definitieve afspraak zal je een folder met adresgegevens en een routebeschrijving worden toegezonden. De folder bevat een qr-code die je met je smartphone kunt scannen. De naw-gegevens in deze qr-code kun je opslaan in je contacten en met een routeplanner als TomTom of Google Maps gebruiken.
 6. Hoe is jouw massage het beste te omschrijven?


  Mijn (tantra)massage is volgens mijn cliënten het beste te omschrijven als relaxed, zorgzaam, liefdevol, intens en geborgen (troostend en veilig). Vooral bij mensen die een heftige periode achter de rug hebben (verbroken relatie, sterfgeval, ziekte) kan mijn massage veel losmaken. Daardoor kunnen cliënten emotioneel raken. Echter, mijn massage is beslist niet als therapie bedoeld, daarvoor zijn andere kanalen.
 7. Ik ben een vrouw en wil graag van een heerlijke (tantra)massage genieten, maar durf niet (goed)


  Veel vrouwen die zich door de teksten op de website aangesproken voelen reserveren een tantra- of yonimassage, maar annuleren deze weer als de datum van hun afspraak dichterbij komt. Ook komt het voor dat men niet komt opdagen. Dit komt doordat men het bij nader inzien tóch niet durft, te spannend vindt of men er nog niet aan toe is. Teleurstellingen door gebrek aan respect, liefde en waardering in het verleden spelen hierbij een cruciale rol, waardoor men de eigen comfortzone niet durft te verlaten. Vaak leidt dat tot een innerlijke tweestrijd: het lichaam schreeuwt om liefde en aandacht, maar het hoofd is niet in harmonie met het lijf om aardse verlangens toe te laten. Andere oorzaken zijn de MeToo-hype en het tantramisbruik. Hierdoor wordt de drempel om van een heerlijke tantramassage te genieten nog hoger. Ik kan u verzekeren dat u nog nooit zo liefdevol bent aangeraakt en gemasseerd als bij Body Acceptance. Ik nodig u graag uit dat te komen ervaren. Lees de reacties...
 8. Ik wil graag gemasseerd worden, maar heb moeite om uit mijn hoofd te komen


  De beste manier om uit je hoofd te komen en je lichaam te voelen is massage. Door massage kun je de beslommeringen van alledag even vergeten en genieten. Als je daar moeite mee hebt adviseer ik om tijdens de massage mijn handen te volgen. Dat helpt om niet aan de agenda van morgen en overmorgen te hoeven denken en de aandacht op je lichaam te vestigen. Lees de reacties van Pia en Ingrid...
 9. Worden mijn borsten en billen ook gemasseerd?


  Veel massagepraktijken slaan uit schaamte en door de maatschappelijke erotische lading deze lichaamsdelen over, terwijl mijn cliënten aangeven een massage van de borsten en de billen juist erg fijn te vinden. Er wordt tijdens de massage naar gestreefd om zo min mogelijk lichaamsdelen te mijden of over te slaan: de borsten en de billen horen bij het lichaam en worden op natuurlijke en liefdevolle wijze gemasseerd. Problemen in de (onder)rug ontstaan door spanningen in de billen. Een ontspannende massage kan deze spanningen verlichten of wegnemen. Echter, een door anderen veroorzaakte conditionering kan genieten van een massage van de borsten en de billen in de weg staan. Maak tijdens de anamnese voorafgaand aan de massage kenbaar of je problemen hebt met massage van deze lichaamsdelen.
 10. Wat te doen bij een erectie?


  Een erectie of opwinding tijdens een massage betekent dat je ontspannen bent en dat je de massage fijn vindt. Een erectie is een heel normale en natuurlijke reactie, het is dus niet nodig om je er voor te schamen. Uit alle macht proberen een erectie te voorkomen is onnatuurlijk en zorgt ervoor dat je je niet meer kunt ontspannen. Als je er veel moeite voor moet doen ben je je aan het forceren en meer met je penis bezig dan met genieten van de massage. Dit zal de massage niet ten goede komen. Massage is iets heerlijks en het lichaam reageert daarop. Denk er niet te veel bij na en laat het begaan. Ontspan je, voel je vrij en geniet er van. De massage krijgt hierdoor ook een tantrische benadering: in het hier en nu zijn, durven genieten van je lichaam en laten zijn wat er is.
 11. Is een tantramassage niet gewoon een erotische massage?


  Ja en nee. Er is een verschil. Met erotische massage wordt veelal massage in een privéhuis of massagesalon bedoeld. Als je bij een masseuse komt om je erotisch te laten masseren gebeurt dat zonder enige liefde, met de bedoeling om zo snel mogelijk te ejaculeren en sta je meestal binnen een uur weer buiten. Men is gefocused op de genitaliën, zonder aandacht te schenken aan de rest van het lichaam. Daarom is de term 'erotische massage' nogal beladen en in tantra niet gangbaar. Tantramassage is zoveel meer. Bij een tantramassage gaat het om de kwaliteit van de aanraking en die bewust te voelen. Het is de bedoeling om niet alleen de genitaliën, maar het héle lichaam in heerlijk warme olie én liefde onder te dompelen, de zaadlozing uit te stellen, de seksuele energie te activeren en (van opwinding) te genieten. Een tantramassage is zacht, warm, liefdevol en sensueel. Natuurlijk worden de billen, borsten en yoni/lingam niet overgeslagen en is dat bij tantra(massage) normaal en vanzelfsprekend. Mijn visie is: tantramassage zonder de intentie via de yoni/lingam een orgastisch gevoel op te roepen is géén tantramassage. Lees meer...
 12. Waarom doen veel websites zo geheimzinnig over tantra en tantramassage?


  Een onderdeel van tantra is fysiek contact, waaronder massage. Om de seksuele energie direct te activeren en over het lichaam te verdelen worden de yoni en lingam/vajra gemasseerd. Daarnaast zijn bij tantra(massage) ook nog andere aspecten belangrijk: zachtheid, verbinding en liefde. In het westen ligt de nadruk op massage (lees: stimulering) van de geslachtsdelen met de bedoeling om zo snel mogelijk te ejaculeren. Op talloze websites en in advertenties spreekt men over tantra en tantramassage, waar men erotische massage met 'hp' (hoogtepunt) bedoelt. Om geen verkeerde bezoekers te trekken zijn veel tantrasites vaag in hun teksten en draaien om de hete brij heen, wat de duidelijkheid niet ten goede komt.
 13. Waarom worden op de website Sanskriet-woorden als yoni en lingam/vajra gebruikt?


  Vagina en penis klinkt te plastisch....kut, lul en pik klinkt door de (vrouwonvriendelijke) commerciële rommel op internet en in videotheken plat, pornografisch en beladen. De laatste benamingen getuigen niet van respect voor de vrouwelijke en mannelijke geslachtsdelen. In tantra worden de geslachtsdelen van Shakti en Shiva geëerd en is liefde voor deze lichaamsdelen vanzelfsprekend. De yoni en de lingam worden in tantra als de sleutel tot een intens(er) en gelukkig(er) leven gezien.
 14. Waarom is de masseur ook bloot bij de massages?


  De masseur van Body Acceptance is ruim 35 jaar naturist en geeft massages vanuit naturistisch oogpunt. Kleding dragen bij het masseren is overbodig, storend en ongepast. Door beiden bloot te zijn ontstaat tussen gever en ontvanger een gelijkwaardig niveau, respect en een prettige ambiance. In een behaaglijk warme kamer heeft kleding geen functie en is tijdens de massage zelfs hinderlijk. Bloot zijn is fijn en ontspannend voor zowel gever als ontvanger. Lees meer...
 15. Ik heb pijn in mijn rug, schouders en nek. Kan ik mij daaraan laten behandelen?


  Pijn in gewrichten en ledematen duidt op een contra-indicatie. Body Acceptance is niet gediplomeerd om hardnekkige en langdurige klachten te behandelen. Het kan wel zo zijn dat eventuele (lichte) klachten door massage worden verlicht, maar voor blijvende en ernstige klachten zul je je via je huisarts tot een erkende fysiotherapeut moeten wenden. Op spierknopen (myogelosen of triggerpoints) kunnen uiteraard wel fricties worden toegepast. Spierknopen ontstaan meestal door overbelasting en komen het meest voor in de kuiten, bovenbenen en de onderrug. Raadpleeg je huisarts als je twijfels hebt over het (veilig) ondergaan van een massage.
 16. Mag ik mijn eigen douchegel, massageolie en handdoeken meenemen?


  Ja, dit is geen enkel probleem. Bedenk wel dat je massageolie van tevoren niet kan worden opgewarmd. Daarom verdient het de voorkeur om de massageolie van de praktijk te gebruiken.
 17. Mag er tijdens de massages worden gesproken?


  Ja. Hoewel de handen eigenlijk een gesprek met het lichaam voeren is het handig korte mededelingen te doen zoals dat je de massage fijn vindt en hiervan geniet. Voor de masseur is dit een welkome mededeling en een stimulans om nog meer gevoel en genot in de massage te leggen. Ook kun je mededelingen doen over gebieden van het lichaam die extra aandacht nodig hebben. De masseur zal het je meedelen als het tijd is je om te draaien om de andere kant van je lichaam te masseren.
 18. Is mijn discretie/privacy gewaarborgd?


  Niet iedereen kan evengoed met naturisme en (tantra)massage omgaan: veel mensen verwarren ze met (platte) seks. Daarom wordt je massagebehandeling op geen enkele wijze openbaar gemaakt. Je bent in vertrouwde handen. Als je naar aanleiding van je massagebehandeling een recensie wilt achterlaten kun je onder een pseudoniem of een gefingeerde naam je reactie versturen.
 19. Is Body Acceptance aangesloten bij een beroepsvereniging?


  Body Acceptance is voor een aansprakelijkheidsverzekering bijna vijf jaar aangesloten geweest bij de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche. Omdat in 2016 bleek dat deze vereniging naturistische masseurs weigert heb ik in hetzelfde jaar het lidmaatschap per direct beëindigd. Mochten er mensen zijn met kennis over een (serieuze en betrouwbare) aansprakelijkheidsverzekering waarbij ik me kan aansluiten: mail me via het reserveringsformulier. Lees meer...

© Copyright 2024
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker