Het logo van Body Acceptance

Tantramassage

Waarschuwing vooraf: op 22 november 2017 kwam tantramassage negatief in het nieuws. Boek deze massage alleen op basis van reviews op de betreffende website.

Wat is tantramassage


Tantramassage Een tantramassage is een zeer tedere, sensuele en meditatieve ontspanningsmassage waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd, inclusief de geslachtsorganen. Tijdens deze heerlijke massage word je uitgenodigd uit je hoofd te komen, meer te gaan voelen (in het hier en nu zijn) en thuis te komen in je lichaam. De effecten die deze massage kan hebben zijn talrijk. Lees meer...

Met een tantramassage kun je je bevrijden van (seksuele) blokkades en schuldgevoelens (Klopt dit wel? Is dit wel goed? Zo ben ik niet opgevoed. Wat zal mijn omgeving hier van denken?). En dit is waar tantra(massage) begint. Tantra(massage) nodigt je uit om te zijn wie je bent, jezelf in al je kwetsbaarheid en (levens)kracht volledig te accepteren en te genieten.

Seksuele energie


We worden allen geboren uit de liefde en de seksuele vereniging van een man en een vrouw. Bij die vereniging komt energie vrij. Deze energie noemen we seksuele energie. Daaruit ontstaat het leven. Het is daarom niet zo gek dat we ons levenslustig, energiek en gelukkig voelen als we deze energie weer ervaren, en eigenlijk zijn we ons hele leven op zoek naar die heerlijke gelukzalige toestand.

Seksuele energie is onze basis- en levensenergie en is in ieder mens aanwezig. De bedoeling van tantramassage is om via een liefdevolle massage van de yoni / lingam of vajra deze energie op te wekken en over het lichaam te verspreiden. De energie die bij deze massage vrijkomt kan heftig zijn.

Door seksualiteit en seksuele energie ontstaat levensvreugde. Na een tantramassage kunt u een gevoel van vreugde, liefde en geluk ervaren. Tantra(massage) leert u te genieten van uw lichaam, vrede te hebben met het verleden en in het hier en nu te zijn (uit je hoofd komen). Hierdoor is het mogelijk meer en intenser van het leven te genieten.

Wat houdt tantramassage voor mij in?


Ik heb in een tantracursus geleerd om Shiva en Parvati wakker te maken en met elkaar te verbinden. Het wakkermaken van deze energieën gaat in die cursus gepaard met stevige, harde massage die onprettig voelt en pijn doet. Een tantramassage hoort geen pijn te doen, maar is synoniem voor intense en onvoorwaardelijke liefde, warmte, tederheid, je volledig kunnen geven, in elkaar opgaan en de zintuigen prikkelen. Niet de massagetechnieken, maar de kwaliteit van de aanraking en die bewust te voelen is bij tantramassage belangrijk. Die moet zacht, liefdevol en intens zijn. Nadeel is misschien dat de massé tijdens de massage even wegzakt, dat de aandacht verslapt en dit alles niet meer bewust kan meemaken. Juist dán is een stevige handgreep om de massé bij de les te houden op zijn plaats.

Veel tantrapraktijken focussen op seksuele energie. Het is geweldig als mensen deze energie voelen, maar tantramassage is meer. Het lichamelijk contact met de massé, de zachte massage met heerlijke warme olie, het overbrengen van liefde en aandacht, genieten van je lijf en in het hier en nu zijn (uit je hoofd komen), zijn voor mij bij deze massage het belangrijkst.
Veel websites zijn zó vaag en geheimzinnig over tantra en tantramassage (lees meer), dat het lezen ervan meer vragen oproept dan dat ze beantwoorden. Daarom is duidelijkheid op zijn plaats. Bij een tantramassage wordt geen enkel plekje overgeslagen. Dat houdt in dat op liefdevolle wijze ook de borsten, de billen, het perineum en de geslachtsdelen worden gemasseerd. Bij deze massage probeer ik een verbinding tussen het hart- en het tweede chakra tot stand te brengen. Het tweede chakra (ook wel hara genoemd) bevindt zich een handbreedte onder de navel. Volgens de Tibetaans-boeddhistische visie van tantra worden hier emoties en conditioneringen opgeslagen. Het kan zijn dat men hier in het leven zo veel last van heeft dat men op zoek gaat naar lichamelijke en geestelijke bevrijding. Ik hoop dat met deze massage conditioneringen wegvallen en wil mensen de gelegenheid bieden door een liefdevolle massage van hun lijf te genieten. Dat is sowieso mijn visie, maar met de tantramassage wordt dat nóg duidelijker onderstreept. Een tantramassage is een (h)eerlijke totaalmassage als u ontspannen van uw lichaam wilt genieten. Een geschoren yoni/lingam wordt erg op prijs gesteld.

Voor wie is de tantramassage bedoeld?


De tantramassage is bedoeld voor genieters, voor mensen bij wie de eigen (bron van) seksualiteit jaren is onderdrukt, voor mensen die zich willen bevrijden van seksuele blokkades en schuldgevoelens, voor mensen die het knuffelen, de aandacht en de intimiteit missen, voor mensen die niet meer liefdevol worden (aan)geraakt en dit zo graag weer willen ervaren, voor mensen die uit hun hoofd willen komen en weer willen voelen.

Effecten van een tantramassage


Een liefdevolle tantramassage kan de volgende effecten hebben:
  • thuiskomen in je lichaam
  • (meer) durven genieten van je lichaam
  • een helende uitwerking op lichaam en geest
  • (meer) bewust zijn van wat er met en in je lichaam gebeurt
  • meer en intenser genieten van het leven
  • (meer) liefde en geluk in en vanuit het hart ervaren
  • leven in het hier en nu
  • vrede hebben met het verleden
  • er kunnen heftige emoties vrijkomen

Yoni- en lingammassage


We hebben niet alleen een yoni en lingam om te plassen en kinderen te verwekken, maar ook om er intens van te genieten. In tantra worden deze prachtige lichaamsdelen net als de rest van het lichaam óók geëerd en verwend. Dat kan door middel van een heerlijke massage. De yoni- en lingammassage maakt deel uit van de tantramassage, maar kan ook apart worden gereserveerd. Met behulp van zachte veren, strelen, massage van de borst(en) en een vereringsritueel wordt de yoni/lingam op de massage voorbereid. Hierna zal deze met heerlijk warme olie worden gemasseerd. Na de massage kunnen er emoties vrijkomen. Die zijn volstrekt natuurlijk en normaal. Een geschoren yoni/lingam wordt erg op prijs gesteld. Lees meer over de yoni- en lingammassage.

Seksuele energie
De seksuele energie kan door middel van een yoni- of lingammassage worden opgewekt. Tijdens deze liefdevolle massage komt deze energie vrij en is het heerlijk om die te voelen en ervan te genieten. Om deze energie niet verloren te laten gaan door een ejaculatie wordt die over het lichaam gemasseerd, waardoor uw lichaam kan aanvoelen als één bruisende erogene zone. Het is mogelijk om je eigen seksualiteit te (her)ontdekken en sensaties te voelen die je voordien misschien nog niet ervaren had. Voor mij staat onomstotelijk vast dat seksuele energie zorgt voor meer plezier, liefde en geluk in het leven. De energie die bij deze massage vrijkomt kan heftig zijn.

Orgasme en ejaculatie
Veel mensen verwarren een orgasme met een ejaculatie. Het feitelijke orgasme bevindt zich tussen niveau 9,5 en 10 van de opwinding en vindt vlak voor de ejaculatie plaats. Tijdens massage van de yoni en de lingam kunt u leren en ervaren dat de weg naar een orgasme en het beleven daarvan fijner kan zijn dan de ejaculatie zelf. Omdat het orgasme en de ejaculatie dicht bij elkaar liggen is het voor de meeste mensen moeilijk om een orgasme zonder ejaculatie te ervaren. Dit is mogelijk door de pc-spier te trainen. Soms kan de seksuele spanning echter zo hoog oplopen dat een voortijdige ejaculatie door een liefdevolle massage van de geslachtsdelen niet meer te vermijden is (point of no return). Dat is niet erg en een prettig neveneffect: omarm het, geef je eraan over en geniet er van. Vooral voor mensen die niet zo bekend zijn met (wellness)tantra zal de drang om te ejaculeren groot zijn. Echter, de bedoeling blijft om zo lang mogelijk van een yoni- of lingammassage te genieten en te ontspannen, een ejaculatie is niet het doel (*). Door de pc-spier aan te spannen (de spier die u gebruikt bij het ophouden van uw plas) en u te concentreren op uw ademhaling kan een ejaculatie worden uitgesteld en kunt u veel langer van de massage en de opwinding genieten. Hierdoor kunt u ook leren de energie naar een zogeheten lichaamsorgasme te transformeren en meervoudige orgasmes te hebben; het zogenoemde klaarkomen zonder ejaculatie (injaculatie). Tijdens de massage wordt u hierin begeleid en zullen we hiermee gaan oefenen. Mocht u een ejaculatie krijgen, dan is deze door het steeds uitstellen ervan krachtiger, intenser en fijner.

Er is een document beschikbaar waarmee u thuis alvast kunt oefenen om de pc-spier sterker te maken en de ejaculatie uit te stellen. Document Uitstellen van de ejaculatie downloaden.

(*) LET OP: een tantramassage wordt niet uit lust, maar uit liefde gegeven. Mannen die even snel willen ejaculeren zijn bij Body Acceptance niet welkom. Lees meer...

Waar mannen doorgaans een zaaduitstorting (ejaculatie) krijgen, ervaren vrouwen een orgasme door het hele lichaam (injaculatie). Eén van mijn vrouwelijke cliënten gaf aan dat zij zich niet meer kon ontspannen als tijdens de yonimassage werd geprobeerd een naderend orgasme uit te stellen. Ik kon mij daar iets bij voorstellen. Mocht u zich hierin herkennen, dan zal met deze massage worden doorgegaan, met mogelijk een heerlijk orgasme als gevolg.

Voorbereiding


Als u binnenkomt wordt u door de masseur vriendelijk begroet. U kunt iets drinken en/of eten en er vindt vooraf een kennismakingsgesprekje (anamnese) plaats. Hierbij kunt u aangeven of u lichamelijke klachten heeft die niet gemasseerd mogen worden (contra-indicaties) en of u onder behandeling bent van een fysiotherapeut of een arts. Vervolgens kunt u het toilet bezoeken, omdat massages een vochtafdrijvende uitwerking hebben.

Hygiëne
Een goede hygiëne is bij een massage erg belangrijk. Ik neem zelf de nodige hygiëne in acht en ik verwacht dat ook van u: graag het vriendelijke verzoek om u vlak voordat u van huis gaat (waar mogelijk) te scheren en te douchen: zorg ervoor dat de bilnaad en de geslachtsdelen schoon zijn. De hygiëne tussen de billen is voor zowel mannen als vrouwen een aandachtspunt. Om een optimale hygiëne te garanderen kunt u vlak voor de massage gebruikmaken van intiemtissues om de geslachtsdelen en de bilnaad te reinigen. Deze liggen voor u klaar in de praktijk.

De massage


De tantramassage wordt met veel warme olie gegeven en is heerlijk zacht en ontspannend. Met lange langzame strijkingen wordt uw lichaam verwend en vertroeteld: u voelt zich omringd met zorg en liefde. We beginnen met de achterzijde van het lichaam om u met kietelende veren in de stemming te brengen. Daarna zal uw lichaam met heerlijk warme olie worden gemasseerd waarbij uw seksuele energie wordt opgewekt door vooral ook aandacht aan de erogene zones te schenken. Door massage kan deze over het lichaam worden verspreid. Niets is zo fijn als een liefdevolle massage van de geslachtsdelen: de massage wordt afgesloten met een heerlijke yoni- of lingammassage.

Opmerkingen


Tantramassage kan de liefde in u doen ontwaken. Tantramassage is ook loslaten: alle uitingen van genot zoals zuchten, vibreren of een kreet zijn volstrekt natuurlijke reacties en helpen u de massage zo bewust mogelijk te ervaren.

Afsluiting


Na de massage kunt u nog even nagenieten en iets eten of drinken. Hierbij is het mogelijk om na te praten en te vertellen hoe u de massage heeft ervaren. U kunt hierna gaan nadouchen om overtollige olieresten te verwijderen. Veel cliënten kiezen er ook voor om zich na de massage direct aan te kleden zodat de massageolie in de huid kan trekken. Voordat u naar huis gaat kunt u een afspraak maken voor de volgende keer.

Eten en drinken


Eten en drinken voor en na de massage kunnen bestaan uit olijven (met zachte kaas), toast met brie of salades en een worst- en kaasplankje. Om iets te drinken kunt u kiezen uit thee, koffie, appelsap, jus d' orange, fris, bier, rode of witte wijn en rosé.

Wil je eens genieten van een heerlijk ontspannende tantramassage? Neem dan eens contact op met Body Acceptance.

Vier je lichaam! Veel plezier en genot bij de tantramassage.

Ontspanningsmassage Tantramassage Yonimassage Lingammassage

Eén van de mooiste dingen in dit leven is dat we
een lichaam hebben en dat we daarvan mogen genieten.

© Copyright 2023
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker