Het logo van Body Acceptance

Boeken over massage

Boeken dragen in belangrijke mate bij aan de kennis van en over massage. Onderstaande boeken laten in detail diverse handgrepen zien en leggen uit welke voordelen er met massage bereikt kunnen worden.

Massage, de kunst lief en lijf met elkaar te delen


Massage - De kunst lief en lijf met elkaar te delen Dit boek over massage is bestemd voor iedereen. Voor vrouwen en mannen, jong en oud, vaders en moeders en kinderen, voor verliefden, kortom voor zoekers naar contact, dat verder reikt dan woorden. Voor hen die lief en lijf met elkaar willen delen.
Ook baby- en kleutermassage, groepsmassage en benodigdheden komen uitgebreid aan bod. In schitterende foto's in kleur en zwart-wit worden de technieken uitgebeeld, een streling voor het oog....

Dit boek kwam ik tegen bij De Slegte, een voor Utrechters bekende boekenzaak op de Oudegracht in de Utrechtse binnenstad.

Auteur: Diane Broeckhoven
ISBN: 90 6120 447 X
Uitgeverij: Elmar b.v., Rijswijk

Sensuele massage


Genieten van heerlijke massage "Raak me niet aan" en "handen thuis" gaven tot voor kort de houding van onze cultuur weer ten opzichte van lichamelijk contact. Nu de tijden veranderen moeten de mensen weer leren elkaar aan te raken.
In dit boek is de ervaring van eeuwen her, en van allerlei plaatsen op aarde bijeengebracht. Het aanraken is hier tot een kunst verheven, een kunst die iedereen leren kan. Het behandelt de eenvoudigste effleurages tot het koppen zetten in Chinese stijl.
Dit boek kwam ik tegen in een 2de hands boekenwinkeltje in de Utrechtse binnenstad en verscheen in 1972. Hoewel het volgens de titel van het boek over sensuele massage gaat, valt er eigenlijk niets sensueels aan de voorbeelden in dit boek te ontdekken. Wél kun je spreken van een bepaald soort liefde tijdens de massageoefeningen, maar dat is volgens mij een ingrediënt voor iedere massage. Een beter boek over massage dan dit ben ik nog niet tegengekomen.

Auteurs: Gordon Inkeles & Murray Todris
ISBN: 90 229 7208 9D 1974 0939 109

Oosterse en westerse massage


Oosterse en Westerse massage Dit boek maakt een zeer verzorgde indruk; de kwaliteit van het papier, de zeer fraaie kleurenfoto's en de vele duidelijke tekeningen dragen veel bij tot de overdracht van de geboden kennis van de massagetechnieken. Omdat wordt gepretendeerd Oosterse en Westerse technieken te onderwijzen, bevat het boek voor iemand, die zich voor het eerst in de massage wil verdiepen, wel wat veel verschillende methodieken. Hoewel de literatuurlijst achterin het boek uitsluitend Nederlandse titels (zonder jaartallen) bevat, bedoeld als verwijzing voor verdere oriëntatie, is het boek zelf duidelijk van Amerikaanse oorsprong. Ondanks mogelijke kritiek is het boek waardevol voor hen die zich willen oriënteren in diverse massagemethoden. De juiste vakkundigheid zal men echter nooit alleen uit een boek kunnen verwerven. Deze editie is opnieuw vormgegeven in een iets groter formaat met meest nieuwe foto's in kleur en kleine tekstuele wijzigingen.

Auteur: Lucy Lidell
ISBN: 9069634821

Moderne massage


Moderne massage Het boek Moderne massage bevat circa honderd kleurenfoto's en veertig zwart/witfoto's. Clare Maxwell geeft hiermee helder en duidelijk aan hoe u zich de technieken van het masseren eigen kunt maken.

Recensies
'Clare's massagecursus is een zinnelijk, zondoorzinderd feest. En het mooie is, dat je erna beschikt over een fantastische, veel gewaardeerde vaardigheid' - COSMOPOLITAN.
Clare Maxwell-Hudson bekeerde me ter plekke. Massage, beloofde ze, is 'genieten'. Ze is al jaren pleitbezorgster van natuurlijke remedies en de genezende eigenschappen van massage, en ze is een erkend deskundige op haar gebied' - VOGUE.

Auteur: Clare Maxwell-Hudson
ISBN10: 9021514249
ISBN13: 9789021514246
Uitgeverij: Kosmos - Utrecht/Antwerpen

Sensuele massage


Sensuele massage Sensuele massage is een perfecte manier om liefde en genegenheid tot uitdrukking te brengen. Het is een bijzonder aangename ervaring waarbij partners het vertrouwen in elkaar kunnen herstellen en communicatiebarrières kunnen doorbreken.
Dit boek laat zien hoe men kan genieten van het aanraken en aangeraakt worden. Het toont de kunst van het liefkozen om gevoelens uit te drukken en ontspannen te genieten van de tedere en intieme streling.
Bovendien brengt sensuele massage een gevoel van verbondenheid, intuïtief begrijpen. Het voert de partners naar toppunten van zinnelijk genot.
Dit boek is aantrekkelijk geïllustreerd met driehonderd sfeervolle kleurenfoto's. Sensuele massage biedt partners de mogelijkheid elkaar opnieuw te ontdekken en geeft je relatie een nieuwe dimensie van opwinding en intimiteit.

Nitya Lacroix geeft hiermee helder en duidelijk aan hoe de lezer zich de technieken van het masseren eigen kan maken. Zij is journaliste en een ervaren therapeute die mensen leert door middel van gevoelens met elkaar te communiceren.

Auteur: Nitya Lacroix, Antonia Deutsch
ISBN10: 9021515695
ISBN13: 9789021515694
Uitgeverij: Kosmos - Utrecht/Antwerpen

Erotische massage - gebaseerd op tantrische inzichten


Erotische massage - gebaseerd op Tantrische inzichten In dit boek leert de lezer stap voor stap zich tantrische massage eigen te maken. Met meer dan 100 sfeervolle, erotische tekeningen reikt dit boek diverse tantrische massagevormen aan, die in het spel der liefde een intensivering teweeg kunnen brengen. Het gevoel voor sensualiteit, erotiek en vooral intimiteit wordt erdoor versterkt. In de vertrouwelijke sfeer die beide partners opbouwen, worden groei en intensiteit bevorderd. De gedetailleerde illustraties en eenvoudige, maar zeer duidelijke teksten maken het mogelijk zich deze oude tantrische technieken snel eigen te maken en op te gaan in het spel der liefde, waarin de groei naar eenwording centraal staat.

Auteur Kenneth Ray Stubbs heeft naast dit boek nog een ander boek geschreven: Erotische passie - gebaseerd op tantrische inzichten. De illustraties zijn wederom van Kyle Spencer.

Auteur: Kenneth Ray Stubbs
ISBN: 90-6963-456-2

Tantra, een weg naar intimiteit en extase


Tantra, een weg naar intimiteit en extase Met 'Tantra, een weg naar intimiteit en extase' heeft Margo Anand, de enige internationaal bekende tantralerares, een standaardwerk geschreven. Zij heeft duizenden mensen hun natuurlijke seksualiteit en de daarmee gepaard gaande spirituele ervaring laten ontdekken. Haar liefdeslessen zijn gebaseerd op de oude Tantrische en Taoistische tradities, aangepast en toegankelijk gemaakt voor de westerse minnaar. Door Anand's seminars hebben velen nieuwe inzichten gekregen; hun seksuele beleving veranderde van een routinematige ontlading van opgehoopte spanningen in een waarachtige, intens bevredigende, sacrale ervaring.

In dit cursusboek geeft Margo Anand stap voor stap aan hoe te komen tot die alomvattende seksuele ervaring: door het scheppen van de ideale 'erotische' omgeving, door het overwinnen van psychische angsten en weerstand en door het stimuleren en op elkaar afstemmen van de verschillende energieniveaus.
Zij maakt daarbij gebruik van verschillende technieken, zoals visualisatie, massage, ademhalings- en lichaamsoefeningen en geleide fantasie. Onderwerpen die in deze handleiding aan bod komen zijn onder meer:

  • Langer en meer genieten door volledig opgewonden te blijven in een totaal ontspannen toestand
  • Het orgasme als een ervaring van het hele lichaam in plaats van een genitale gewaarwording
  • Meervoudig orgasme voor zowel man als vrouw
  • Zelfbevrediging, alleen en samen met de partner, als middel om seksuele terughoudendheid te overwinnen en om seksuele onafhankelijkheid te vergroten
  • Het overwinnen van seksuele trauma's
  • Mannelijke en vrouwelijke seksuele anatomie
  • Veilig vrijen
  • En uiteindelijk, het veranderen van de seksualiteit in een diepe, extatische en spirituele ervaring

Margo Anand verwierf haar kennis van tantra en tao bij verschillende tantrameesters over de hele wereld. Ze is afgestudeerd psychologe aan de Sorbonne-universiteit van Parijs en werkt sinds twaalf jaar als seksueel therapeute. Ook geeft ze seminars en tantracursussen in Europa, de Verenigde Staten en India. Lees verder...

Auteur: Margo Anand
ISBN: 90 6963 359 0
Uitgeverij: Altamira-Becht BV

Ontspanningsmassage Tantramassage Yonimassage Lingammassage

Eén van de mooiste dingen in dit leven is dat we
een lichaam hebben en dat we daarvan mogen genieten.

© Copyright 2023
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker