Het logo van Body Acceptance

Margot Anand

Margot Anand (27 juli 1944) is een Franse auteur, docent, seminarleider en openbaar spreker. Ze schreef talloze boeken waaronder The Art of Sexual Ecstasy, The Art of Everyday Ecstasy en The Art of Sexual Magic. Haar moeder was protestant en haar vader was Russisch-orthodox en groeide op in de orthodoxe religie.

Margot (of "Margo") Anand (Sanskriet "Ananda" = Bliss) is afgestudeerd aan de Sorbonne-universiteit van Parijs. Ze begon haar schrijverscarrière als journalist voor de Amerikaanse popscène voor Franse tijdschriften, waarna zij zich uit het openbare leven terugtrok om voor een langere periode tantra en aanverwante disciplines te bestuderen. Nadat ze in de late jaren 70 de ashram van tantra-leraar Bhagwan Shree Rajneesh in Pune (Poona, India) had bezocht begon ze in diezelfde periode les te geven in tantra, en werd ze vervolgens bekend als één van de eerste docenten die in Europa en Amerika bij een breed publiek tantra en neotantra introduceerde. Ze publiceerde talloze artikelen en gaf vele interviews.

Margot Anand ontwikkelde oefeningen die ze "SkyDancing Tantra" noemt en promoot deze als tantraoefeningen. In landen als Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Nederland, Zweden, Canada en Amerika zijn er instituten die volgens haar filosofie lesgeven in tantra.

Anand doceerde verschillende jaren als adjunct-faculteit bij Deepak Chopra op zijn seminars en conferenties en gaf les in Dean Ornish's jaarlijkse retraites voor hartpatiënten.

PDF-button PDF-versie downloaden (156,3 kB)

© Copyright 2023
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker