Het logo van Body Acceptance

Nieuws en mededelingen

Op deze pagina wordt nieuws over de massagepraktijk en ander massagenieuws vermeld.

13-10-2018 | Burgemeester Heerde verbiedt tantramassage


Wie regelmatig op de website van Helios Centrum Heerde kijkt zal iets zijn opgevallen: de opleidingen tot tantramasseur zijn verdwenen. Burgemeester Fred de Graaf van Heerde vergeleek vorige maand zonder enige kennis van zaken tantra-instituten met prostitutie en verbood tantramassages in zijn gemeente. De grondleggers van Helios Centrum Heerde legden zich bij het absurde besluit neer: "We hebben besloten deze discussie niet aan te gaan. Wij willen in harmonie met anderen leven, het heeft geen zin om in te gaan tegen dit beeld dat van tantra wordt gegeven. We willen in rust en vrede leven".

Na dit droevige en onvoorstelbare nieuws is er gelukkig ook goéd nieuws te melden: de 'Tantra Massage Opleiding' die Helios aanbood wordt volgens hun nieuwsbrief voortgezet als 'Tantra Massagetraining' in centrum 'De Vlierhof' in Keeken (D). Op het moment van schrijven was de nieuwe website nog niet online. (Later meer...)

19-05-2018 | Weer bier van de tap verkrijgbaar


Sinds donderdag 17 mei is in de praktijk weer bier van de tap verkrijgbaar. Na een heerlijke massage kunt u voortaan weer genieten van een heerlijk koud biertje van de tap. Hierbij wordt het Belgische Jupiler geserveerd. Andere biersoorten waaruit u kunt kiezen zijn het eveneens Belgische Stella Artois (tap), Leffe Blond (tap), Hoegaarden witbier (tap), het Duitse Löwenbräu (tap) en het Nederlandse Hertog Jan (tap). Als Jupiler in de tap zit worden overige bieren op fles aangeboden. Proost! Klik voor een foto van de tap

Nu op de tap: Hertog Jan (23-05-2020)

11-04-2018 | Vanaf 1 mei verruiming openingstijden


Doordat ik in mijn reguliere baan minder ga werken worden de openingstijden van de praktijk verruimd. De openingstijden zijn vanaf 1 mei 2018 als volgt:

- vrijdag van +/- 10.00 tot 22.00 uur
- zaterdag en zondag van +/- 10.00 tot 22.00 uur

15-12-2017 | Massage boeken? Geef uw naam op zonder accenttekens


Naar nu bekend is geworden worden reserveringen met namen met accenttekens zoals in José, Mylène of Daniëlle door de provider van Body Acceptance als spam aangemerkt. Hierdoor komt uw reservering mogelijk niet aan in de mailbox van Body Acceptance. Wilt u een massage reserveren? Geef uw naam dan op zonder accenttekens.

23-11-2017 | Meldpunt meldt misbruik "tantramasseurs"


Op 22 november werd bekend dat het in oktober opgerichte Meldpunt 'Tantra Misbruik' 63 klachten heeft ontvangen van vrouwen die door tientallen "tantramasseurs" zouden zijn misbruikt. Het zou hierbij gaan om ongewenste seksuele handelingen waardoor de desbetreffende vrouwen schade hebben opgelopen, zo meldden diverse bronnen daags na het nieuws. De beschreven handelingen hebben niets met tantramassage te maken, maar zijn bedoeld om de "tantramasseur" aan zijn gerief te laten komen. Volgens de initiatiefnemers van het Meldpunt moet het ministerie van Volksgezondheid bepalen dat masseurs zorgverleners zijn, zodat ze zich moeten aansluiten bij een beroepsvereniging, waar ze uit gezet kunnen worden als ze zich misdragen. Het Openbaar Ministerie kan ze dan op basis van een wetsartikel makkelijker vervolgen.

Body Acceptance betreurt het misbruik en juicht het Meldpunt toe, in de hoop dat door bovenstaande suggesties maatregelen worden genomen om het kaf van het koren te scheiden en misbruik in de toekomst tegen te gaan. Probleem daarbij is wel dat er in deze branche nog geen beroepsvereniging bestaat (BMS is geen optie), deze zou eerst moeten worden opgericht. Waar Body Acceptance wél bezwaar tegen heeft is dat in diverse bronnen wordt geadviseerd om alléén naar vrouwelijke masseurs te gaan. Hiermee wordt ten onrechte gesuggereerd dat álle mannelijke masseurs niet te vertrouwen zijn. Ik adviseer vrouwen die naar mannelijke masseurs gaan om eerst uitvoerig reviews op de betreffende website te lezen alvorens een massage te boeken.

09-06-2017 | Body Acceptance gebruikt beveiligde verbinding


Vanaf vandaag gebruikt Body Acceptance een beveiligde verbinding. Een beveiligde verbinding wil zeggen dat de gegevens die u via de website verstuurt versleuteld worden verzonden en niet door derden kunnen worden onderschept. Een beveiligde verbinding is herkenbaar aan het groene slotje voorafgaand aan de URL in het adresvak van de internetbrowser.

14-05-2017 | Intiemtissues voor optimale hygiëne


Intiemtissues voor intieme en anale hygiëne Een goede hygiëne is bij een massage erg belangrijk. Hierbij wil ik cliënten graag verzoeken om u vlak voordat u van huis gaat (waar mogelijk) te scheren en te douchen: zorg ervoor dat de bilnaad en de geslachtsdelen schoon zijn. De hygiëne tussen de billen is vaak een aandachtspunt. Om een optimale hygiëne te garanderen wordt u daarom vlak voor de massage gevraagd om met intiemtissues de geslachtsdelen en de bilnaad te reinigen. Deze liggen voor u klaar in het toilet en in de praktijkruimte.

13-04-2017 | Tantramassage boeken? Lees eerst de website


Vorig jaar november meldde zich via de website een cliënt aan voor een tantramassage. Toen ik de cliënt binnenliet en begroette stelde die de volgende vraag: "Wat gaan we doen?". Toen ik de cliënt vertelde dat die een tantramassage had geboekt en ik hem ging masseren keek de cliënt wat beduusd om zich heen om vervolgens de massageruimte te verlaten.

Graag wil ik (mbt het voorgaande) geïnteresseerden verzoeken om eerst uitvoerig de website te lezen en je af te vragen of je wel echt een tantramassage wil ondergaan en je bereid bent daarvan te genieten. Want je eigen veilige comfortzone verlaten en nieuwe omarmen, je openstellen, ontvankelijk zijn, genieten en thuiskomen in je lichaam; dát is waar het bij een liefdevolle tantramassage om draait. Bedenk dat je 50% van het tarief bent verschuldigd als je de massageruimte voortijdig verlaat. Lees de voorwaarden en huisregels. Deze voorwaarden zullen cliënten in het vervolg worden toegestuurd.

18-01-2017 | Begeleidend document workshop 'Naturistische massage voor paren' beschikbaar


Sinds kort is het begeleidend document voor de workshop Naturistische massage voor paren beschikbaar. Hierin wordt beschreven wat er bij een massage komt kijken, waar je aan moet denken en hoe een massage kan worden uitgevoerd. Dit document zal deelnemers voor aanvang van de workshop worden uitgereikt. Een soortgelijk document zal binnenkort ook voor de workshop Liefdevolle massage voor paren beschikbaar komen.

03-10-2016 | Artikel: Ook vrouwen mogen genieten


Genieten van je lijf en jezelf laten verwennen. Hoe heerlijk klinkt dat? Voor mannen lijkt het zo vanzelfsprekend om naar een masseuse of masseur te gaan, voor vrouwen is het dat allerminst. Althans, was. Want steeds meer vrouwen lijken zich de laatste jaren meer bewust te zijn van hun lijf en dat er veel te genieten is. Van vrouwen wordt verwacht dat zij zich conformeren aan het beeld dat men van hen heeft: geschapen om de man te behagen en voor het gezin te zorgen. Ook de maatschappelijke druk om carrière te maken en te slagen in het (bedrijfs)leven zorgt dikwijls voor een ontevreden gevoel. Gelukkig is dat aan het veranderen. Toegeven aan aardse verlangens en behoeften wordt niet langer als ordinair beschouwd. Steeds vaker vinden vrouwen het belangrijk om eigen keuzes te maken. Zij missen iets in het leven en maken vaak een nieuwe start waarbij de nadruk ligt om uit het hoofd te komen, blokkades op te heffen en meer te genieten. Een goede zaak. Lees verder voor het hele artikel.

20-07-2016 | Een workshop boeken? Bespreek dit eerst met uw partner


Body Acceptance ontvangt wel eens paren waarbij de man (bij wijze van verrassing) van niets weet, voor het blok gezet wordt en vlak voor het begin van de workshop afhaakt. Hierbij het vriendelijke verzoek om de keuze voor een workshop van tevoren goed met uw partner te bespreken. Bij voortijdig verlaten van de praktijkruimte bent u 50% van het workshoptarief verschuldigd. Lees de voorwaarden en huisregels.

22-05-2016 | BMS weigert naturistische masseurs


In de afgelopen week werd mij verzocht om op de website de links naar de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (waar ik tot voor kort verzekerd was) te verwijderen. De reden: ik masseer naturistisch. De massagebranche weet zich kennelijk nog steeds geen raad met naturistische massages die zo vanzelfsprekend zijn. Waarom zou je in hemelsnaam als masseur kleren moeten dragen? Wat heeft dat voor nut? Body Acceptance streeft naar gelijkheid tussen cliënt en masseur. Gekleed masseren schept een ongewenste afstand, is oncomfortabel en raar. Als ik bloot ben voel ik me vrij, ongehinderd en kan ik een kwalitatief betere massage geven. Daarin zal ik niet de enige zijn. Het was me al eerder duidelijk dat de (bekrompen) massagebranche er vastgeroeste en dogmatische ideeën op na houdt die als heilig worden beschouwd. Anno 2023 rust er op bloot nog steeds een groot taboe en naturistische massages worden maar al te graag in de sekshoek gedrukt. Dat is iets wat we van de massagebranche al veel langer kennen. De praktijknaam Body Acceptance geeft in dit geval weer precies aan waar in de massagebranche de schoen wringt en het wordt hoog tijd dat de branche eindelijk eens volwassen wordt. Vandaag kreeg ik daarvan weer de bevestiging. Lees meer...

Omdat ik naar aanleiding van het bovenstaande BMS niet langer geloofwaardig vond heb ik deze club vaarwel gezegd en mijn lidmaatschap per direct beëindigd. Bovendien zouden mijn naturistische massages volgens deze vereniging niet onder de verzekering vallen. Waarom niet is niet duidelijk. Als er mensen zijn met kennis over een (serieuze en betrouwbare) aansprakelijkheidsverzekering waarbij ik me kan aansluiten hoor ik dat graag: mail me via het reserveringsformulier. (Later meer)

05-05-2016 | Nieuwe vloer praktijkruimte


Op vrijdag 29 april is er een nieuwe vloer gelegd in de ruimte waar de massages worden gegeven. Op de linkerfoto zijn de stoffeerders bezig om de vloer te leggen, op de rechterfoto ziet u een gedeelte van het resultaat.

Het leggen van de nieuwe vloer in de huiskamer De nieuwe vloer in de huiskamer

16-04-2016 | Nieuw: agenda-uitnodiging voor uw massageafspraak


Omdat het in de praktijk nogal eens voorkomt dat mensen hun afspraak voor een massage vergeten, zal in het vervolg bij het bevestigen van uw afspraak een agenda-uitnodiging worden verstuurd. Deze uitnodiging kunt u in uw e-mailclient accepteren. Op deze manier kunt u uw massageafspraak heel makkelijk vastleggen, zodat u deze niet meer vergeet.

03-01-2014 | Nieuw: feelgoodmassage


Sinds 3 januari 2014 is het mogelijk om een feelgoodmassage te boeken. Deze massage van één uur is een langzame, zachte en liefdevolle massage van de achterzijde van het lichaam en de kosten bedragen € 35,-.

06-11-2013 | Nieuw: workshops massage


Sinds 6 november 2013 is het mogelijk om zowel workshops Liefdevolle massage voor paren als workshops Naturistische massage te volgen. Deze workshops van 4 uur worden in het weekend gegeven en de kosten bedragen € 140,- per (gelegenheids)paar. Voor beide workshops kunt u zich opgeven middels het welbekende reserveringsformulier.

25-07-2013 | Nieuw: workshops 'Liefdevolle massage voor paren'


Na de vakantie zal de praktijk workshops 'Liefdevolle massage voor paren' organiseren. In deze workshops van 4 uur leert u uw partner op een respectvolle en liefdevolle wijze te masseren, inclusief yoni en lingam. De workshops worden in het weekend gegeven en de kosten bedragen € 140,- per paar. Na het weekend van 17 en 18 augustus zal de website worden aangepast en kunt u zich voor deze workshops opgeven. Lees meer...

24-07-2013 | Aanpassing tarieven


Na de vakantie zullen de tarieven voor de verschillende massages worden aangepast. De kosten voor ontspanningsmassage (± 2 uur) zullen € 70,- gaan bedragen, de kosten voor de tantramassage (± 1,5 uur), yoni- en lingammassage (± 1 uur) gaan naar € 80,-.

30-06-2013 | Datum kiezen bij reserveren


Vanaf 30 juni is het mogelijk om bij het reserveren van uw massage een datum te kiezen. Als u klikt in het tekstveld 'Kies uw datum' verschijnt er een kalender waarin u voor uw massage de datum en de dag kunt bepalen.

03-06-2013 | Voorwaarden en huisregels


Op 3 juni zijn er voorwaarden en huisregels op de website gezet, zodat cliënten die een massage reserveren weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten.

25-04-2013 | Keuken gerenoveerd


Van 19 tot en met 29 maart is mijn keuken gerenoveerd, waarna in week 15 de vloer is gelegd. Dinsdag 23 april zijn de afsluitende werkzaamheden uitgevoerd. Dit betekent dat u weer een massage kunt reserveren. Cliënten die een massage hebben gereserveerd zullen binnenkort een e-mail ontvangen. Onderstaand kunt u foto's van de keuken bekijken, van de verbouwde badkamer zullen nog foto's worden gemaakt.

De nieuwe vloer in de keuken en de hal De nieuwe vloer in de keuken

27-01-2013 | Aanpassing website


Op 27 januari is de website een beetje aangepast. In het navigatiemenu zijn de links Massages en Cursussen opgenomen waarmee submenu's verschijnen. De links in deze submenu's verwijzen naar verschillende massages die de praktijk in het programma heeft. U kunt ook naar die pagina's gaan als u op de onderstaande afbeeldingen klikt.

Ontspanningsmassage Tantramassage Yonimassage Lingammassage

Eén van de mooiste dingen in dit leven is dat we
een lichaam hebben en dat we daarvan mogen genieten.

13-01-2013 | Stichting Touch Natuur opgeheven


Heerlijk naturistische massage Op haar website maakt stichting Touch Natuur bekend na 20 jaar trouwe dienst aan de Nederlandse naturistische gemeenschap een punt te hebben gezet achter haar activiteiten: de stichting is opgeheven. Er blijft volgens de stichting op dit gebied echter nog genoeg werk te doen: het bevorderen van de concepten en praktijken van massage binnen het naturisme en van de principes van het naturisme binnen de massagewereld. Het is het bestuur helaas niet gelukt om vervangers te vinden. Volgens de stichting willen de bestuursleden allemaal 'met pensioen gaan' en wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers van geschikt niveau te vinden.

Enkele masseurs die aan de stichting verbonden waren masseren om beurten op individuele basis op naturistencamping La Gagère, waar ze zorgen voor massage tijdens het hoogseizoen en ook korte workshops bieden.

De cursussen van Touch Amsterdam worden op basis van clothing-optional gegeven die naturistisch kunnen worden gevolgd.

06-07-2009 | Gemeente Marbella legt massage aan het strand aan banden


Wellnessmassage De gemeente Marbella in Spanje heeft een bepaling afgekondigd waardoor alleen masseurs met een geldig en door de overheid goedgekeurd diploma een vergunning kunnen krijgen om massages te geven op het strand. Een vergunning voor een dergelijke infrastructuur kost 105,40 euro per vierkante meter. Het aanbod aan massage was zo uit de hand gelopen dat er volgens het gemeentebestuur moest worden ingegrepen.

De masseur moet over een geschikt diploma beschikken, zij/hij moet afkomstig zijn uit een van de landen van de EEG of legaal in Spanje verblijven. Verder moet zij/hij in dienst zijn van een bar of restaurant of werken als zelfstandige en moet deze een geschikte aansprakelijkheidsverzekering kunnen overleggen.

Bovendien mag er niet meer op het strand of op een ligbed gemasseerd worden, maar er moet een mobiele overkapping worden geplaatst die kan worden verwijderd.

De tijd dat masseurs hun klanten meer spierpijn dan een relaxt gevoel bezorgen zou op deze manier voorbij moeten zijn.

19-06-2009 | Meer energie door massage


Als je je moe en uitgeblust voelt, kan een massage je nieuwe energie geven. Het helpt pijn in de spieren of blessures verlichten doordat het de spieren losmaakt en het daarnaast de bloedcirculatie stimuleert. Verder helpt een massage lichaam en geest te ontspannen.

Energie
Veel mensen zien een massage als pure luxe, maar weinigen beseffen dat het niet alleen gezond is voor je lichaam, maar ook je geest vaart er wel bij. Doordat een massage je lichaam ontspant, vermindert het stress en verruimt het de geest. Daarnaast stimuleert het de verschillende energiestromen in je lichaam, hierdoor verdwijnen bepaalde spanningen. Je lichaam voelt achteraf als herboren. Een masseur stimuleert je bloedsomloop en lymfevaten waardoor giftige stoffen sneller worden afgevoerd.

Jezelf
Voor wie moeite heeft met lichaamscontact helpt een massage je je eigen lichaam beter te begrijpen. Na een tijdje voel je je veilig en vertrouwd bij de aanrakingen van de masseur. Ook is een massage de ideale gelegenheid voor wat 'me-time'. Het is een moment waarop je je laat verwennen en je volledig kunt ontspannen. Het kan zelfs symptomen van een depressie verdrijven. Daarnaast kan massage je zelfvertrouwen en uiterlijk een boost geven.

Sport
Een massage helpt ook bij heel wat klachten van sporters. Het verlicht spierpijn en blessures. Bij hen is het belangrijk dat de dieperliggende spieren bewerkt en losgemaakt worden.

15-06-2009 | Eerste examen Wellnessmassage


Donderdag 11 juni jl. heeft een groep studenten het eerste theorie-examen Wellness afgelegd in het opleidingscentrum van MSP Opleidingen in Leiden. In 2 ½ uur hebben de studenten vier theorie-examens afgelegd: Anatomie, Fysiologie, Theorie Massage en Kwaliteitszorg. De examens vonden plaats onder auspiciën van het CITO, bekend van de CITO-toetsen op de lagere en middelbare scholen.

De opleiding Wellnessmassage NGS probeert studenten de mogelijkheid te bieden om zich binnen een schooljaar te bekwamen in de massage met een goede theoretische onderbouwing van de vakken anatomie en fysiologie. Daarnaast worden leerlingen ook geschoold in de meer ondernemersgerichte vakken, zoals sociale vaardigheden, communicatie, wet- en regelgeving en kwaliteitszorg.

Na de opleiding kun je aan de slag met een eigen praktijk, in een sauna of een wellnesscentrum.

Meer informatie is te vinden op www.mspopleidingen.nl.

24-01-2009 | Nederlander is stresskip


Eind januari verscheen een artikel in de krant over hoe gestrest de Nederlander is. Nederlanders blijken vaker gebukt te gaan onder stress dan hun mede-Europeanen. Bij 76% van de Nederlandse bedrijven staan spanningen in de top drie van redenen van afwezigheid, tegenover 52% in de rest van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van consultancybureau Mercer onder meer dan 800 bedrijven in 24 landen, waaronder 35 Nederlandse ondernemingen.

We jagen elkaar enorm op, met onze mobiele telefoons en blackberry's waarop we continu bereikbaar zijn. Psychisch wordt de belasting steeds zwaarder. We zijn perfectionistisch, betrokken en bevlogen. De keerzijde daarvan is dat we kwetsbaar zijn voor spanningen.

Bedrijven zouden zich meer in moeten zetten om stress te voorkomen, bijvoorbeeld door hun bedrijfscultuur te veranderen en minder prestatiegericht te werken. Nederlanders zouden zich meer bewust moeten zijn van de problemen die stress veroorzaakt. Werknemers moeten taken afslaan als ze daar geen tijd voor hebben en geregeld pauze nemen.

22-11-2008 | Webwinkel 'De Massageshop' gesloten


Webwinkel 'De Massageshop' is met ingang van 21 november gesloten. Er kan niets meer besteld worden, bestellingen die recent zijn geplaatst worden afgehandeld en afgeleverd.

Na vier drukke weken is de voorraad bijna geheel uitverkocht. De domeinnaam www.massage-shop.nl en een aantal door De Massageshop ontwikkelde en geproduceerde artikelen worden overgedragen aan Gaby de Jong, eigenaar van Praktijk en Saloninrichting Heathlove. De volgende artikelen kunnen voortaan bij Heathlove worden besteld:

Hot chocolate en honingmassage, kruidenstempels, cocosstempels, body scrubolie, massageolie (o.a. Röwo en huismerk), heaters en hotstones, massagerollen en kussens, facecovers, cellulose en flanellen hoesjes, warmtedekens en olie/waterbestendige hoezen.

27-10-2008 | Webwinkel 'De Massageshop' stopt activiteiten


Webwinkel 'De Massageshop' stopt met het verkopen van producten via de webshop. Wat begon als een hobby groeide uit tot een drukke webwinkel. De eigenaar zegt de werkzaamheden voor de webwinkel niet langer meer te kunnen combineren met zijn massagepraktijk. Met een andere aanbieder van massagebenodigdheden zijn inmiddels goede afspraken gemaakt over het overnemen van een groot deel van het assortiment. Vanaf nu wordt er op producten uit de webwinkel twintig procent korting gegeven. Wordt vervolgd.

06-02-2008 | Maharishi Mahesh Yogi (91) overleden


Maharishi Mahesh Yogi, de leider van de Transcendente Meditatie-beweging, is overleden. Hij was 91 jaar oud.

De Maharishi, wat grote ziener betekent, begon in 1957 met het onderwijzen van Transcendente Meditatie in India. Hij kreeg grote bekendheid in de jaren 60 en 70, mede door de belangstelling van de Beatles, die hem in 1968 bezochten. Volgens de TM-beweging hebben over de hele wereld vijf miljoen mensen de meditatietechniek geleerd.

Sinds 1990 woonde de Maharishi in het centrum van de beweging in Vlodrop, in Limburg. Vorige week werd bekend dat hij zich zou terugtrekken als leider.

Bron: Nos Teletekst

27-03-2007 | Touch Natuur geeft massagecursus op camping Devèze


Naturistische massage bij Touch Natuur In 2007 zal Stichting Touch Natuur een massagecursus verzorgen op de Franse naturistencamping Devèze.

Al drie jaar organiseert Touch Natuur een beginnerscursus in Spanje, maar thans (op initiatief van het campingbeheer van Devèze) verzorgen zij ook graag in het zomerseizoen van 2007 het eerste deel van hun naturistische beginnerscursus (Touch Direct) op deze camping in Zuid-Frankrijk. U leert de inleidende druktechnieken en de kunst van de strijkingen. Na afloop kun je een complete lichaamsmassage geven aan familie, vrienden en kennissen. Deze cursus wordt in principe in de open lucht gegeven, dus midden in de natuur! De cursus staat open voor naturisten en voor hen die de principes van het naturisme onderschrijven. Er wordt met massagetafels gewerkt en met uitstekend materiaal! Om optimaal te kunnen leren masseren werk je elke ochtend met een andere (massage)partner.

Zie voor meer informatie de website van camping Devèze.

25-02-2007 | Touch Natuur organiseert opnieuw massageweek in Spanje


Na het succes van de massageweek van 2004 en 2006 zal de stichting Touch Natuur in 2007 opnieuw een naturistische massageweek voor beginners in Spanje verzorgen. De massageweek vindt plaats in Benissa. Benissa bevindt zich tussen Valencia en Alicante, ongeveer 5 kilometer van de Costa Blanca in het Zuid-Oosten van Spanje. Het patroon voor de week is: 's ochtends cursus, de rest van de dag vrij; de donderdag vrij. Cursisten staat een villa met zwembad ter beschikking. Op een redelijke afstand bevinden zich een naaktstrand en veel kustplaatsen en bezienswaardigheden. Klik hier om naar de aparte pagina te gaan. In Naturisme 2004/5 heeft op bladzijde 25 een artikel over de massageweek in 2004 gestaan. In tegenstelling tot eerdere berichten wordt de naturistische massageweek gehouden van zaterdag 22 september t/m zaterdag 29 september 2007. De definitieve boeking is nu open.

25-03-2006 | Body Acceptance behaalt certificaat Hotstone-massage


Op zaterdag 25 maart heeft de praktijk in Almere het certificaat voor hotstone-massage behaald. Hotstone-massage is een massagevorm die afkomstig is uit Zuid-Amerika en in Nederland steeds populairder wordt. Bij hotstone-massage wordt het lichaam door middel van lavastenen op temperatuur gebracht en gemasseerd. Deze stenen worden op een vooraf ingestelde temperatuur gebracht en daarna gebruikt om op het lichaam te leggen en/of te masseren. Massagestenen bezitten een van nature positieve en/of negatieve energie. Hierdoor kan de massage veel intensiever worden beleefd, omdat de warmte van de stenen diep in het spierweefsel doordringt en daar zijn ontspannende werk kan doen. Voorlopig wordt hotstone-massage nog niet in het programma van de praktijk opgenomen.

02-03-2006 | Body Acceptance registreert domeinnaam


Woensdag 1 maart heeft massagepraktijk Body Acceptance een domeinnaam geregistreerd: www.bodyacceptance.nl. Met een domeinnaam zullen mensen de praktijk beter kunnen vinden en is er met betrekking tot uitbreidingen en functionaliteit van de website ook veel meer mogelijk, zoals ondersteuning van scripttalen. De verwachting is dat de domeinnaam de komende week actief zal worden.

10-04-2005 | Nieuwe massagetafel voor Body Acceptance


Voor een masseur is naast zijn handen nog iets anders belangrijk: comfort voor haar/zijn cliënten. Sinds kort beschikt Body Acceptance over een nieuwe professionele massagetafel om mensen nog beter te kunnen masseren. Cliënten die ik heb mogen behandelen waren al tevreden, nu zal men dus nog meer van een ontspanningsmassage kunnen genieten. De tafel is van Chinese makelij (Tao Trading) en heeft de volgende specificaties:
  • extra brede tafel - 80 cm.
  • 7,5 cm. dikke vulling die het lichaam heel goed ondersteunt
  • reiki-panelen voor voldoende beenruimte aan voet- en hoofdeinde
  • verstelbare hoofdsteun
  • armsteun
  • draagtas
  • 10 jaar Tao Trading-garantie op poten en frame

Naast bovenstaande specificaties zijn er nog aan aantal accessoires van belang: een knierol om knieën en enkels van de cliënt te ondersteunen. Verder horen er drie sets overtrekken voor het kussentje van de hoofdsteun bij. Voor bekleding van de massagetafel zal gebruik worden gemaakt van stretch hoeslakens.

© Copyright 2023
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker