Het logo van Body Acceptance

Artikel: Ook vrouwen mogen genieten

Genieten van je lijf en jezelf laten verwennen. Hoe heerlijk klinkt dat? Voor mannen lijkt het zo vanzelfsprekend om naar een masseuse of masseur te gaan, voor vrouwen is het dat allerminst. Althans, was. Want steeds meer vrouwen lijken zich de laatste jaren meer bewust te zijn van hun lijf en dat er veel te genieten is. Van vrouwen wordt verwacht dat zij zich conformeren aan het beeld dat men van hen heeft: geschapen om de man te behagen en voor het gezin te zorgen. Ook de maatschappelijke druk om carrière te maken en te slagen in het (bedrijfs)leven zorgt dikwijls voor een ontevreden gevoel. Gelukkig is dat aan het veranderen. Toegeven aan aardse verlangens en behoeften wordt niet langer als ordinair beschouwd. Steeds vaker vinden vrouwen het belangrijk om eigen keuzes te maken. Zij missen iets in het leven en maken vaak een nieuwe start waarbij de nadruk ligt om uit het hoofd te komen, blokkades op te heffen en meer te genieten. Een goede zaak.

Blokkades


Ondanks deze goede ontwikkelingen maak ik regelmatig mee dat vrouwen een afspraak alsnog afzeggen, voortijdig de praktijkruimte verlaten of zelfs niet komen opdagen. Vaak is dat een gevolg van blokkades (conditioneringen) die men in de loop der jaren heeft ontwikkeld: het lichaam schreeuwt om liefde en aandacht, maar het hoofd is niet in harmonie met het lijf om deze aardse verlangens toe te laten. Hiervoor zijn verschillende oorzaken verantwoordelijk: opvoeding, religie en verleden.

Opvoeding en religie


De opvoeding wordt deels bepaald door religie en is hiermee verwant: godsdiensten beletten (sterker nog: verbieden) aanhangers zich te "verliezen" in aardse geneugten en behoeften. Dit leidt vaak tot innerlijke tweestrijd die - wellicht onbewust - de seksuele ontwikkeling van de betrokkene belemmert. Vaak gaat men op latere leeftijd op zoek naar oplossingen om de geestelijke en lichamelijke schade te herstellen en blokkades op te heffen. Een liefdevolle tantramassage kan een (confronterend en emotioneel) hulpmiddel zijn om dat te bereiken.

Religie (en gedwongen onderwerping) wordt door opvoeding doorgegeven aan de volgende generatie. In diverse religies wordt geëist dat de vrouw zich onderwerpt aan de wensen en behoeften van de man en dat levert vaak spanningen op in huwelijken en relaties. Ook schaamte voor het lijf wordt mede door religie veroorzaakt. Het duurt soms jaren voordat men fysieke en psychische blokkades herkent en men zich hiervan wil bevrijden.

Verleden


Net als bij opvoeding en religie speelt het verleden een grote rol bij de vorming van het individu. In de puberteit worden meisjes als lustobject beschouwd en misbruikt (incest, aanranding, verkrachting, onderwerping) waardoor deze ervaringen een normale seksuele ontwikkeling belemmeren of zelfs onmogelijk maken. Hierdoor durven vrouwen zich niet door een man te laten masseren en echt te genieten. Een liefdevolle tantramassage kan dan uitkomst bieden om de eigenwaarde en zelfliefde toe te laten en een herstellend proces op gang te brengen.

Wees welkom!


Naar aanleiding van het bovenstaande moge duidelijk zijn dat Body Acceptance de (seksuele) vrijheid van de vrouw stimuleert, omarmt en volledig ondersteunt. Want ook vrouwen mogen genieten. Dat verdienen ze. Doe jezelf niet langer tekort. Je hoeft alleen maar te liggen en te genieten. Ik zal je met liefde, warmte en respect tegemoet treden. Wees welkom! Lees de reacties van Anita, Pia en Ingrid...

Wil je eens genieten van een heerlijk ontspannende tantramassage? Neem dan eens contact op met Body Acceptance.

PDF-button PDF-versie downloaden (63,7 kB)

Ontspanningsmassage Tantramassage Yonimassage Lingammassage

Eén van de mooiste dingen in dit leven is dat we
een lichaam hebben en dat we daarvan mogen genieten.

© Copyright 2023
Massagepraktijk Body Acceptance


Body Acceptance is gediplomeerd in klassieke massage
en gecertificeerd in hotstonemassage

eXTReMe Tracker